•  Nopeat toimitukset
  •  Kasveja vuodesta 1959
  •  Monet epätavalliset lajikkeet

 

Odla Amandine som sättpotatis

 

 

Amandine - sättpotatisarnas sättpotatis

Amandine, en potatissort som charmar med sin delikata smak och eleganta textur, har snabbt blivit en favorit bland entusiastiska hemmaodlare. Dess gyllene skinn och krämiga kött gör den inte bara till en syn för ögat utan också till en smakupplevelse utöver det vanliga. För de som vill lägga grunden för en framgångsrik odling ger Amandine som sättpotatis en fantastisk möjlighet att odla denna delikata sort direkt i trädgården.

 


Läs mer nedan om den otroliga potatissorten.

 

Varför Amandine?

Amandine är inte bara vacker att titta på, den erbjuder också en subtil och nötaktig smak som passar perfekt till många rätter. Dess fasta konsistens gör den utmärkt för kokning, stekning eller användning i sallader. Den är också känd för att behålla sin form väl efter tillagning, vilket gör den idealisk för olika matlagningsmetoder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Att plantera Amandine sättpotatis

För att skapa en framgångsrik odling av Amandine är det viktigt att följa några enkla steg för att plantera sättpotatisar:

📍Välj rätt plats: Amandine trivs bäst i väldränerad jord och i områden med fullt solljus. Välj en plats i trädgården som får tillräckligt med solsken och där jorden är lös och näringsrik.

⛏️Förbered jorden: Innan plantering, se till att jorden är fri från klumpar och stenar. Blanda gärna i kompost eller annat organiskt material för att förbättra jordens struktur och näringsinnehåll.

🕓Tidpunkt för plantering: Amandine trivs i svala till milda klimat. Plantera sättpotatisarna på våren när risken för frost har passerat och jorden har börjat värmas upp.

🧑‍🌾Sättpotatisens placering: Gräv små fördjupningar i jorden och placera sättpotatisarna med groddögonen uppåt. Håll ett avstånd på cirka 30 cm mellan varje potatis för att ge dem tillräckligt med utrymme att växa.

💦Vatten och underhåll: Håll jorden jämnt fuktig, särskilt under den första tillväxtperioden. Använd organiskt gödselmedel för att ge extra näring under säsongen.

🤩Skörda i rätt tid: Amandine kan skördas när blommorna blommar och plantorna börjar vissna. Försiktigt gräva upp potatisarna och låt dem torka i skuggan innan du lagrar dem på en sval och mörk plats.

 

 

Att odla Amandine som sättpotatis är en tillfredsställande och givande process för hemmaodlare. Med rätt vård och uppmärksamhet kommer du snart att njuta av en överflöd av dessa utsökta potatisar direkt från din egen trädgård. Lycka till med din odling av Amandine – En potatis som kombinerar elegans och god smak på det mest lockande sätt!

 

 

 

 

 

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Tuote on lisätty ostoskoriisi

TarkastaaJatka ostoksia
Selaa luokkia
Asiakkaan alue
SvenskaSuomi

Näytä ALV: