•  Nopeat toimitukset
  •  Kasveja vuodesta 1959
  •  Monet epätavalliset lajikkeet

Siemenet sipulit ja siemenperunat, Sättlök


Den vanligast löken vi kommer i kontakt med är just gul lök. Men det finns en hel del andra intressanta sorter som skiljer sig från
gul lök till form, köttfärg, skalfärg och smak. Upptäck vårt breda sortiment av sättlök nedan.


Beställ redan nu dina favoriter

 

Visst är det härligt att odla grönsaker i trädgården, det smakar lite bättre då. Visste du att lök är den näst mest odlade grönsaken i världen? Sättlök är väldigt enkelt att odla och är svårt att misslyckas med. Här nedan hittar du bland annat gul lök, rödlök och schalottenlök.  

 

Planteringsråd för dina sättlökar

Här nedan kommer några planteringsråd och fakta för schalottenlök, rödlök och gul lök.

Schalottenlök

En mycket populär sättlök med en mild smak som är perfekt att använda i grytor. Den är mycket lättodlad och vill förvaras torrt och svalt. Löken ska planteras 2-3 cm ner i jorden och med cirka 10-15 cm mellan varandra. Den trivs allra bäst i mullrik jord och på en solig plats. Skördas mellan juli - augusti. 

Gul lök

Gul lök är faktiskt den mest populära sättlöken som går att odla. Förutom den goda smaken har den en positiv effekt på din hälsa. Även denna sättlök vill förvaras torrt och kallt och trivs i soligt läge med mullrik jord. Välj en värmebehandlad sättlök för att odlingen ska gå lättare. Visste du förresten att desto starkare lök desto mer tårar i ögonen när du hackar löken. Plantera sättlöken 2-3 cm ner i jorden.

Rödlök

Rödlöken är en sättlök som är lite känsligare än andra sättlökar och säljs därför oftast som värmebehandlad lök. Rödlöken planteras under tidig vår och grävs ner cirka 3-4 cm ner i jorden med 10 cm mellanrum. Den trivs torrt och kallt och en liten sättlök blir till en stor rödlök. Bra att tänka på när du kokar löken är att räkna ungefär hälften av koktiden då den är färsk och kokar snabbare än en äldre lök.

 

 

Ostettava / Kampanja

Sättlöksegenskaper

Hinta

 

Tuote on lisätty ostoskoriisi

TarkastaaJatka ostoksia
Selaa luokkia
Asiakkaan alue
SvenskaSuomi

Näytä ALV: