•  Nopeat toimitukset
  •  Kasveja vuodesta 1959
  •  Monet epätavalliset lajikkeet

Iris

Förbokning! Leverans sker fr.o.m. vecka 9 beronde på vädret.

 

Iris är en av de äldsta växterna som odlas i våra trädgårdar och har blivit en populär blomma på grund av dess stora variation. Idag finns drygt 300 arter och är en perfekt växt för den som inte vill ha en vardag med alltför mycket arbete i trädgården. Irisen ska helst planteras tidigt på våren och trivs som bäst i en väldränerad jord, som helst ska gödslas lite vid plantering, men också senare fram mot hösten. 

Det är inte så konstigt att irisen är så populär eftersom den är en sån fantastiskt tacksam växt. Det finns få växter som klarar av allt som den klarar. Den kan stå torrt, i stekande hetta och ändå fortsätta att blomma år efter år. På ställen där inte många andra växter trivs, där trivs irisen trots att det är snustorrt. 

Irisen är den art som oftast klarar vintrar i Sverige utan bekymmer. Men för att vara extra säker på just den sorten du väljer så är det bra att läsa på vad som gäller. För att irisen ska övervintras på allra bästa sätt och inga misstag ska ske så är det alltid bra att förbereda den inför vinter. Detta kan göras genom att gödsla med benmjöl. Vi på Cramers erbjuder bland annat Holländsk iris, Edith Wolford iris och Senlac iris. 

 

 


Files for download

Leveransinformation Vårlök och knöl.pdf

Tuote on lisätty ostoskoriisi

TarkastaaJatka ostoksia
Selaa luokkia
Asiakkaan alue
SvenskaSuomi

Näytä ALV: