•  Nopeat toimitukset
  •  Kasveja vuodesta 1959
  •  Monet epätavalliset lajikkeet

 

Inred med växter

 

Här samlar vi ett gäng handfasta tips och inspiration på hur vi kan inreda våra hem med växter för att skapa en harmonisk men även levande atmosfär hemma. 

 

Skapa ett ombonat hem med hjälp av växter

Placera växter i varje hörn av ditt hem för att skapa en genomgående känsla av grönska. Från vardagsrum till sovrum och kök – låt växterna vara närvarande överallt. 

Vill du inte placera växter i varje hörn i ditt hem så kan du välja ut en särskild hörna för dina växter. Maxa detta ställe och använd vackra hyllor eller växtställningar för att visa upp din gröna samling som en konstinstallation. Få lite höjd och nivåskillnader. Glöm inte bort att utnyttja väggar, man kan hänga vackra vägghängda krukor på väggarna eller hänga upp amplar i taket för att även utnyttja de platserna och skapa fin höjd. 

 

Bra sorter att fokusera på

Välj med fördel storslagna växter så som fikusar, ormbunkar eller monstera för att vara fokuspunkter. Dessa gröna statement-pieces ger rummet karaktär och höjd så kan du placera lite lägre växter framför om du väljer att göra ett växthörn som vi nämnde ovan. Alla tre vi nämnde här i förslaget passar också väldigt bra ensamma!

 

 

 

 

krukor_olikastorlek_gråbrun

 

En grön växt tillsammans med en vacker kruka

Att samla massa vackra växter i all ära, men tillsammans med krukor som stämmer in med din inredning eller vågar sticka ut för att göra något som fångar blickar blir det något magiskt! Ge ditt hem en lekfull touch genom att mixa olika krukor i form, storlek och färg. Detta skapar en estetisk och personlig känsla. Satsa på stilfulla krukor och vaser som kompletterar din inredningsstil. Dessa detaljer blir en del av inredningen. Du finner krukorna i vårt sortiment här.

 

 

 

 

Placeringar

Ett hem utan växter kan upplevas som mycket naket och kalt. En växt placerad på köksbordet får hela rummet att kännas mer inbjudande! När vi ändå är inne i köket så passar det mycket bra att placera doftande örter som basilika, rosmarin eller mynta på köksbänken. Det ger inte bara färska kryddor som topping på dina rätter utan även en uppfriskande doft, samtidigt som de är mycket lättillgängliga vid matlagning.

Ett annat rum där det borde finnas växtlighet är arbetsrummet eller kontoret, skapa en grön arbetsmiljö genom att placera växter på skrivbordet eller i arbetsrummet. Grönskan främjar en kreativ och lugn arbetsatmosfär.

Bryt av en kvist eller skott från en växt och placera i en vacker liten vas i badrummet eller på nattuksbordet. 

Gör man detta kan vissa även få rötter - planteras - bli en ny växt! Sorter som passar för detta är till exempel:

  • Palettblad
  • Pelargoner, om man tar minst ett bladpar
  • Monstera, om man tar minst ett bladpar
  • Elefantöra (Parasollpilea), sidskott eller toppskott
  • Gullranka, ta minst två noder.

 

 

 

(På bilden är en gullranka)

 

 

 

 

 

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Tuote on lisätty ostoskoriisi

TarkastaaJatka ostoksia
Selaa luokkia
Asiakkaan alue
SvenskaSuomi

Näytä ALV: