•  Nopeat toimitukset
  •  Kasveja vuodesta 1959
  •  Monet epätavalliset lajikkeet

 

Skörda grönsaker

Mot slutet av sommaren kan du skörda en mängd olika grönsaker. Låter det inte magiskt att kunna gå ut i trädgården och direkt ta in det du vill tillaga? För att inte tala om miljövänligt och tidsbesparande att inte behöva åka till affären om du glömt köpa grönsaker eller vill vara spontan med vad du vill äta.

 

​​​

Grönsaker som är färdiga att skördas i augusti

1. Morötter

2. Tomater

3. Paprika

4. Gurka

5. Zucchini

6. Bönor

7. Sallad 

 

Indikatorer på när grönsaker är redo att skördas

Lär dig att se när olika grönsaker är redo för skörd. Faktorer som kan visa detta är förändringar i färg, konsistens och storleksmognad. Läs på om en specifik grönsak om du är osäker på om det är dags för skördning eller inte. En grönsaks växtcykel kan skilja sig åt mot en annan. Vid vilken tidpunkt i cykeln du skördar grönsakerna påverkar både smaken och kvalitén på dem. Vissa grönsaker som sallad och bönor kan skördas kontinuerligt under sommaren.

Några tips kring skörden

1. Sätt en daglig inspektion på schemat. På så sätt missar du inte de som precis har mognat. Det kan gå fort under en varm sommar, så det skadar inte att hålla utkik.

2. Hantera grönsakerna varsamt efter skörden. På så sätt undviker du skador på dem. Undvik att klämma på grönsaken för att försöka känna efter om den är mogen eller av någon annan anledning. Ett svalt och mörkt ställe är perfekt för förvaring.

3. Plocka regelbundet av grönsaker som kan skördas hela sommaren. Fortsatt tillväxt och produktion främjas av att ta bort de som har mognat.

4. Ha koll på verktygen. Du kan ha god användning av trädgårdssaxar eller knivar för att inte skada någon grönsak i processen. Ett ytterligare tips är att ha redskapen på en lättåtkomlig men säker plats, så att du utan större ansträngning kan ta upp dem och bege dig ut i trädgårdslandet.

5. Sköljning är viktigt! Självklart ska du tvätta grönsaker innan du äter dem men det är också fördelaktigt att göra det innan du ska förvara dem. Så gör dig av med smuts och jord! Även eventuella skadedjur är viktiga att skölja bort.

 

 

 

 

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Tuote on lisätty ostoskoriisi

TarkastaaJatka ostoksia
Selaa luokkia
Asiakkaan alue
SvenskaSuomi

Näytä ALV: