•  Nopeat toimitukset
  •  Kasveja vuodesta 1959
  •  Monet epätavalliset lajikkeet

 

Fokus på inneväxterna

Ge växterna inne kärlek

Hösten är en magisk tid när naturen klär sig i sina varmaste nyanser av rött, gult och orange och det blir dags att göra våra hem till en fristad av mysighet och värme.

Att ta hand om växter inomhus under höst och vinter kräver några särskilda åtgärder, eftersom ljus- och temperaturförhållandena förändras. 

Här listar vi några tips för att ta hand om dina inomhusväxter under denna tid:

 

 

 

​​​​​

 

 

 

Justera ljusförhållandena:

Eftersom dagarna blir kortare och ljuset blir svagare under hösten och vintern, kan det vara nödvändigt att flytta dina växter närmare fönster eller använda belysning för att kompensera för bristen på naturligt ljus, här hittar ni vårt sortiment. Fönstren bör vara rena så att ljuset inte blockeras. Hur tråkigt det än är så kanske en fönsterputs är på sin plats.

Minska bevattning:

Växter behöver generellt sett mindre vatten under höst och vinter eftersom de inte växer så aktivt som under våren och sommaren. Låt jorden torka ut något mellan vattningarna och vattna mindre frekvent.

Öka luftfuktigheten:

Inomhusluften tenderar att bli torr under vintermånaderna på grund av uppvärmningssystemen. Du kan öka luftfuktigheten runt dina växter genom att placera en luftfuktare i närheten eller genom att sätta växterna på en bricka med vatten och små stenar.

 

Undvik kallt drag och temperaturförändringar:

Växterna bör inte placeras nära dragiga fönster eller dörrar där de kan utsättas för kalluft. Försök att hålla en jämn inomhustemperatur om möjligt.

 

Beskär och rensa bort döda blad:

Under vintermånaderna kan växterna växa långsammare, så det kan vara en bra tid att beskära dem eller ta bort eventuella döda eller skadade blad och stjälkar.

 

Gödsla sparsamt:

Minska gödselfrekvensen under höst och vinter eftersom växterna inte behöver lika mycket näring under den här tiden. Använd en lättgödsel med låg kvävehalt om du väljer att gödsla.

 

 

Övervaka för skadedjur och sjukdomar:

Eftersom växterna är mer stressade under den mörka och kalla säsongen, kan de vara mer mottagliga för skadedjur och sjukdomar. Håll ett öga på dina växter och agera om du ser några problem. Vi har en del produkter för att bekämpa skadedjur här

 

Tänk på växternas specifika behov:

Varje växt har sina egna krav och preferenser när det gäller ljus, vatten och temperatur. Se till att du känner till de specifika behoven för dina växter och anpassa vården därefter.

 

 

Genom att ta hand om dina inomhusväxter på rätt sätt under höst och vinter kan du hjälpa dem att överleva och trivas även när förhållandena förändras.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Tuote on lisätty ostoskoriisi

TarkastaaJatka ostoksia
Selaa luokkia
Asiakkaan alue
SvenskaSuomi

Näytä ALV: