•  Nopeat toimitukset
  •  Kasveja vuodesta 1959
  •  Monet epätavalliset lajikkeet

 

Blomstrande vinternöjen

 

 Så får du hand om dina amaryllis och hyacinter på bästa möjliga sätt!

Vintern kan vara en kall och grå tid, men med rätt växter kan du skapa en varm och färgstark atmosfär i ditt hem. Hyacinter och amaryllis är två populära val under denna årstid, med sina strålande färger och utsökt doftande blommor som lyser upp vintermörkret. Att veta hur man tar hand om dessa växter på bästa sätt är avgörande för att säkerställa deras hälsa och skönhet under vintermånaderna.

 

 

 

 

Hyacinter

Med sina vackra kluster av doftande blommor är hyacinter en perfekt kompanjon under vintern. Här följer en guide för hur du tar hand om dina hyacinter på bästa möjliga sätt:

1. Placering: Se till så att du placerar dem på en ljus plats med indirekt solljus. 

2. Fuktighet: Jorden bör hållas fuktig, men undvik att vattna lökbasen för att förhindra röta.

3. Rensa bort visset: Genom att regelbundet klippa av blommor som vissnat kan du uppmuntra din hyacint till längre blomningstid och bevara dess estetiska kvaliteter. Här hittar du några passande växtsaxar.

 

Amaryllis

Amaryllis är en annan favoritväxt som inte bara lägger till färg utan också elegans i ditt hem under vintern. Här följer en guide om hur du ger dina amaryllis bästa möjliga vård: 

1. Placering: Likt hyacinter vill Amaryllis stå placerad på en ljus plats med indirekt solljus. Se dock till att undvika starkt direkt solljus då det kan ta skada på bladen. 

2. Sparsam vattning i början: Under tillväxtperioden bör du vattna amaryllisen sparsamt för att sedan öka mängden när den gröna stjälken börjar växa. Normalt sett kan du förvänta dig att det tar cirka 6 till 10 veckor från det att du planterar amaryllislöken tills de första blommorna blommar.

3. Klipp av blomstjälken efter blomning: När amaryllisen har blommat är det viktigt att klippa av blomstjälken för att stimulera tillväxt och placera växten i svalare temperaturer under viloperioden. 

 

 

 

 

 En känsla av liv och glädje mitt i den kalla årstiden 

Att vårda både hyacinter och amaryllis under vinter ger inte bara en färgstark touch till ditt utrymme utan också en känsla av liv och glädje mitt i den kalla årstiden. Med rätt omsorg och uppmärksamhet kan dessa blommande skönheter lysa upp ditt hem och ge en välkommen påminnelse om skönheten i naturen, även när vinterns gråhet dominerar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips - plantera i en vacker vas!

Få dina vinterväxter att sticka ut lite extra genom att plantera dem i en vacker vas. Fördelen med att sätta dina amaryllis och hyacinter i en speciell vas anpassade för just dessa växter är att du minskar risken för att de ska förstöras. Detta eftersom amaryllis- och hyacintvaser är designade för att vattnet i vasen ska nå endast rötterna så att inte löken ruttnar.  

Ett annat stilfullt tips är att klippa av amaryllis-stängeln och sätta i en snittbukett eller ensam i en vas. De står sig väldigt länge!

 

 

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Tuote on lisätty ostoskoriisi

TarkastaaJatka ostoksia
Selaa luokkia
Asiakkaan alue
SvenskaSuomi

Näytä ALV: